Tips

Potterstraat 202
9170 Sint-Pauwels
Tel 03/776 73 34

Mail
Michel@VGbvba.be
Kevin@VGbvba.be


Gehabiliteerd gasinstallateur


Lid van de confederatie bouw


Gecertificeert installateur Zonneboilers en warmtepompen


Unie der Belgische frigoriesten - Air conditioning association


Nuttige informatie

De link tussen een warmtepomp, een goed geïsoleerd woning en een vloerverwarming.

Warmtepompen functioneren optimaal in woningen met een lage warmtebehoefte; met andere woorden in woningen die zeer goed geïsoleerd zijn. De warmtebehoefte bepaalt het aantal boringen of collectoren dat noodzakelijk is en dus eveneens de investeringskost en het rendement van de installatie. Een lage warmtebehoefte is rechtevenredig met een hoog rendement. De aanwezigheid van vloerverwarming in plaats van radiatoren spreekt ook sterk in het voordeel van een warmtepomp. De temperatuur in een vloerverwarmingsinstallatie is lager dan de temperatuur die meestal noodzakelijk is in radiatoren. Bij vloerverwarming moet de warmtepomp dus minder bijverwarmen, verbruikt dus minder elektriciteit en is het rendement hoger.

Ook een juiste bepaling van het noodzakelijk vermogen van de warmtepomp is zeer belangrijk. Dit betekent dat de warmtepomp zo berekend wordt dat hij exact de warmte geeft die noodzakelijk is en niet te veel of te weinig.

Nogal wat mensen zijn geneigd om een beetje reserve te nemen en een iets hoger vermogen te nemen dan wat ze nodig hebben om hun woning te verwarmen. Door een te hoog vermogen te nemen gaat de warmtepomp meer pendelen tussen aan en uit, en dit is niet goed voor de compressor. Een warmtepomp zal een beter rendement geven en minder vlug verslijten als hij continu in werking is. Het is van het grootste belang dat de exacte warmtebehoefte voor de verwarming en de warmwaterproductie van een woning vooraf berekend wordt door een gespecialiseerde installateur.


Totaalpakket

Van Goethem is een ervaren en dynamisch bedrijf waar met vakmanschap wordt gewerkt aan de installatie en het onderhoud van uw centrale verwarming, sanitair, airco, ventilatiesysteem, warmtepomp en zonneboiler. Een bedrijf met kennis op vele vakgebieden dus, waardoor alle systemen perfect op elkaar kunnen aanlsuiten, met heel wat energiebesparende concepten ! Vanuit onze vestiging in Sint-Pauwels is Van Goethem actief in heel Vlaanderen.

Ons team staat voor u klaar en zorgt ervoor dat al uw installaties en herstellingen met goede service en hoogstaande kwaliteit worden uitgevoerd. Kijkt u eens rond op onze website en neem bij vragen of voor een gratis offerte gerust contact met ons op. U kunt daarvoor het contactformulier op de website gebruiken, maar per telefoon kan natuurlijk ook.

Van Goethem, wanneer kwaliteit belangrijk is.