Zonneboilers

Potterstraat 202
9170 Sint-Pauwels
Tel 03/776 73 34

Mail
Michel@VGbvba.be
Kevin@VGbvba.be


Gehabiliteerd gasinstallateur


Lid van de confederatie bouw


Gecertificeert installateur Zonneboilers en warmtepompen


Unie der Belgische frigoriesten - Air conditioning association


Zonneboilers produceren warm water met de onuitputtelijke energie van de zon.

Bij onze berekeningen streven wij ernaar om er voor te zorgen dat 60% wordt geleverd door : CV ketel, warmtepomp, of elektrisch op nachttarief. De rest wordt dan door de CV ketel of elektrisch op nachttarief bijverwarmd.

Gezien bij zonneboilers steeds een boiler geplaatst wordt, is steeds een optimaal comfort verzekerd.

Een andere toepassing is de productie van warm water met verwarmingsondersteuning. Bij deze installaties gaan de zonnepanelen ook een deel van de verwarming op zich nemen. Dit gebeurt vooral in het tussenseizoen.

Zonneboilers hebben doorgaans een terugbetalingstermijn van meer dan 12 jaar, rekening houdend met de toelagen en premies. Maar in tegenstelling tot fotovoltaïsche zonnepanelen zijn thermische zonnepanelen niet onderhevig aan slijtage en veroudering en hebben een levensduur ruim meer dan 20 jaar, en dit met een verwaarloosbaar verlies aan rendement. Dit laatste maakt dat de investering de moeite loont, zeker als we er van uit gaan dat de energieprijzen in de toekomst fors zullen stijgen.

Vlakke collectoren

Vlakke collectoren worden vooral op nieuwbouw geplaatst. Zijn kunnen perfect ingebouwd worden in het dak, en de loodslabben kunnen in hetzelfde kleur geverfd worden als de dakpannen. Dit verzekert het mooiste esthetisch resultaat.

Vlakke collectoren kunnen ook op bestaande daken gemonteerd worden, in opbouw of inbouw.

Vacuüm buizen

Vacuüm buizen hebben een hoger rendement dan de vlakke collectoren, vooral bij koudere omgevingstemperaturen. En het is nu net bij koudere temperaturen, in de winter, dat het grootste rendement nodig is. Dankzij dit hoger rendement is de nodige oppervlakte aan collectoren bij vacuüm collectoren kleiner dan bij vlakke collectoren.

Vacuüm collectoren kunnen ook op een gevel, vertikaal gemonteerd worden. Er bestaan twee types Vacuüm buizen : de direct flow buizen en de Heat Pipes.

Boilers

Bij thermische zonnepanelen wordt steeds een boiler geplaatst om het warm water op te slaan. Dit laat ook toe het water bij te verwarmen als de zonne-energie niet toereikend is. Wij berekenen zelf onze zonneboiler installaties, zodat de collectoren, de boiler, de verwarmingsketel of warmtepomp optimaal op elkaar afgestemd zijn. Wij gebruiken ook steeds met de beste materialen en de beste regelingen om een goed uitgebalanceerde installatie af te geven.