Warmtepompen - Airco
Potterstraat 202
9170 Sint-Pauwels
Tel 03/776 73 34
Mail
Michel@VGbvba.be
Kevin@VGbvba.be
Gehabiliteerd gasinstallateur
Lid van de confederatie bouw
Gecertificeert installateur Zonneboilers en warmtepompen
Unie der Belgische frigoriesten - Air conditioning association
Haal gratis energie uit de omgeving
Warmtepompen
Warmtepompen werken volgens hetzelfde principe als een koelkast. De warme radiator achteraan de koelkast wordt binnen geplaatst en verwarmd de woning. De koude kant die de koelkast koelt wordt buiten geplaatst en geeft zijn koude af aan de omgeving. Het rendement van een warmtepomp is des te hoger bij lagere watertemperaturen. Dit maakt dat vloerverwarming de ideale keuze is, samen met de warmtepomp.
Warmtepompen zijn de zuinigste verwarmingssystemen, hun nadeel is de grotere investering.
Lucht - Lucht
Lucht-lucht warmtepompen zijn de goedkoopste. Zij bieden een optimaal rendement en zijn zeer zuinig in het tussenseizoen. Bij vriestemperaturen daalt het rendement en is bijverwarming dikwijls aan te raden. Gelukkig hebben we bij ons slechts enkele weken vrieskoude per jaar, zodat het rendement op jaarbasis nog steeds zeer hoog is.
Een nadeel is de warmte afgifte die altijd met een ingebouwde ventilator moet gebeuren. Het voordeel van deze lucht-lucht toestellen is dat ze bijzonder goed geschikt zijn als Airco in de zomer.
Lucht - Water
Bij een lucht-water systeem wordt de warmte uit de lucht gehaald en aan het water van de CV-installatie afgegeven. Dit warm water loopt dan door de radiatoren of door de vloerverwarming, zoals bij een gewone installatie. Zoals bij de lucht-lucht toestellen daalt het rendement bij koudere buitentemperaturen en hier ook is bijverwarming aan te raden.
Grond - Water
Grond-Water warmtepompen halen de warmte uit de grond. Hierbij zijn er drie mogelijkheden :
• Verticale boringen
Het buizennet waaruit de warmte gehaald wordt zit verticaal. Dieptes van 40 tot 100m zijn geen uitzonderingen. Deze systemen hebben een zeer goed rendement, maar de boringen zijn vrij duur. Bij goed gedimensioneerde en goed uitgevoerde installatie is geen bijverwarming nodig. Er zijn echter weinig bedrijven die kwaliteitsvolle installaties afleveren.
• Horizontaal captatienet
Bij een horizontaal captatienet lopen de buizen tussen 0,6 m en 1,2 m onder de grond. Het nadeel is dat niet iedere tuin over de nodige oppervlakte beschikt.
Waterputten - Water
Installaties met waterputten hebben ook een vrij hoog rendement, maar worden slechts in grotere installaties toegepast. De waterputten blijven ook altijd een risico, omdat men niet altijd de kwaliteit van het grondwater kent. Voor waterputten is ook een vergunning nodig.
DX - systemen
DX-systemen zijn een goedkopere versie van de watersystemen. Het grote nadeel is echter dat de koelgassen in de vloer circuleren.
Tips
Warmtepomp en vloerverwarming: een combinatie met het hoogste rendement.
De aanwezigheid van vloerverwarming in plaats van radiatoren spreekt sterk in het voordeel van de warmtepomp. Lees hier waarom.
>>
Totaalpakket voor uw woning
Wij leveren zo veel als mogelijk het totaalpakket aan "Technieken" zodat alle onderdelen perfect op mekaar zijn afgestemd.
Dit geeft u niet alleen het grootste comfort en de zuinigste installaties in uw woning, maar bovendien verloopt de coördinatie tussen de verschillende technieken steeds optimaal.
>>